Τελευταια νεα
 1. ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΤΥΦΩΝ ΑΣ 74-57
 2. KO XΟΛΑΡΓΟΥ – ΤΥΦΩΝ ΑΣ │20/1, 20:15
 3. Ολοκληρώθηκε το 4ο After Christmas Basket Camp του Holargos BC
 4. ΕΣΚΑ│ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΩΣ 21/1
 5. ΝΕΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ TECHPEN

SUMMER CAMP

SUMMER BASKET CAMP 2019

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 3Ο HOLARGOS BC SUMMER BASKET CAMP

Μετά από έντεκα μέρες εντατικής προπόνησης,  αποκόμισης νέων εμπειριών και πολύ μπάσκετ ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου το 3ο Holargos BC Summer Basket Camp.

To καλοκαιρινό μπάσκετ camp των Ακαδημιών μας, που έχει καταφέρει να γίνει πλέον θεσμός, προσέλκυσε για 3η συνεχή χρονιά σημαντικό αριθμό παιδιών πολλών εκ των οποίων αθλούνται σε άλλες ακαδημίες μπάσκετ.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον Τεχνικό Δ/ντή της ακαδημίας κ. Σιαρέ και τους έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές του συλλόγου μας, το οποίο περιλάμβανε:

 • ατομική τεχνική στα βασικά του αθλήματος FUNDAMENTALS ( ντρίμπλα, πάσα, σουτ, footwork), η τεχνική των οποίων προβλήθηκε παράλληλα στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας,
 • ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας, ισορροπίας, συνδυασμός στατικού και δυναμικού stretching,
 • ενδυνάμωση με την χρήση βοηθημάτων (λάστιχα αντίστασης, bosu balls, ladders),
 • ασκήσεις με μπάλα με την βοήθεια των Dribble GlassesDMANXTRAMAN,
 • συνεργασίες στο Dribble drive motion, (βασικές αρχές της συγκεκριμένης κίνησης, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ηλικίας των παιδιών),
 • συνεργασίες 2-3 παικτών στο Give&Go με έμφαση στο Spacing, οι οποίες παράλληλα προβλήθηκαν στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας
 • βελτίωση των αντανακλαστικών με το πρωτοποριακό μηχάνημα FITLIGHT   
 • καθώς και εξάσκηση στο σουτ με έμφαση στην τεχνική, με την βοήθεια των Magic Shooting Gloves.

Παράλληλα τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας, τις βασικές τεχνικές κυβίστησης και τοποθέτησης του σώματος κατά την πτώση από έναν Πρωταθλητή Ελλάδος στο άθλημα του Brazilian Jiu Jitsu.

Η Αθλητική Ψυχολογία ήταν για άλλη μια φορά αναπόσπαστο κομμάτι του camp. Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είχαν στόχο την εν συναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την έκφραση των συναισθημάτων και την μετάδοση μνημάτων με την γλώσσα του σώματος. Παράλληλα συζήτησαν θέματα όπως τις σχέσεις αθλητών & προπονητών, τους κινδύνους του διαδικτύου, τον εντοπισμό των αρνητικών σκέψεων και τη διαχείριση του άγχους ενώ με αφορμή συνεντεύξεις γνωστών αθλητών ανέλυσαν το πως το άθλημα του μπάσκετ μπορεί να έχει θετική επίδραση σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, πως κινητοποιούμε τον εαυτό μας κάθε φορά και πως διαχειριζόμαστε την απογοήτευση. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους προπονητές που έλαβαν μέρος στο camp. Συγκεκριμένα τους προπονητές της ακαδημίας μας κκ. Θ. Σιαρέ (Τεχνικό Διευθυντή των ακαδημιών), Ν. Λινοξυλάκη (προπονητή Εφηβικής ομάδας και Υπεύθυνο Αναπτυξιακού προγράμματος Ακαδημίας ΑΕΧ), Θ. Καραθανασόπουλο, Σ. Τριανταφύλλη, τον Γυμναστή μας κ. Ιάσων Θεοφίλη, και την γραμματέα του Συλλόγου κ. Δ. Διώτη καθώς και τους επισκέπτες προπονητές κκ. κ. Λευτέρη Τσαουσίδη (Assistant Coach της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μας) και Κ. Καλογερόπουλο για την προσήλωσή τους το πρόγραμμα του camp, το ενδιαφέρον τους για τους αθλητές μας και την εντατική δουλειά.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στις ψυχολόγους της ομάδας κκ. Φ. Ρόιδου & Σ. Μάνεση καθώς και στον Πρωταθλητή Ελλάδος στο Brazilian Jiu Jitsu κ. Κ. Χιουτάκο. Και οι τρεις έδωσαν έναν άλλο τόνο σε ένα αμιγώς μπασκετικό camp, προσέφεραν στα παιδιά νέες εμπειρίες και άπλετη τροφή για σκέψη!

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας, η βοήθεια των οποίων αποτέλεσε βασικό συστατικό στην επιτυχία του camp καθώς και τους καταξιωμένους καλεσμένους μας, μπασκεμπολίστες, κκ. Γιάνκοβιτς, Ξανθόπουλο, Κουτρούλια, Σκουλίδα

Το Camp τίμησε με την παρουσία του και ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Παίδων κ. Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αθλητές μας.  

Για ακόμα μια χρονιά αρωγός στις εργασίες του Camp ήταν τα στελέχη του ΔΟΠΑΠ και ιδιαιτέρως ο Πρόεδρός  του κ. Δ. Οικονόμου. Σε μια περίοδο που οι διαθέσιμες ώρες στα κλειστά γήπεδα του Δήμου είναι ελάχιστες καταφέραμε σε αγαστή συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ να καλύψουμε τις ανάγκες προπονήσεων τόσο για το Summer Basket Camp όσο και για τα αγωνιστικά μας τμήματα που συνεχίζουν τις προπονήσεις. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο κ. Οικονόμου και τον κ. Νικολούδη για τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να παραχωρηθεί το πούλμαν του Δήμου για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μικρών αθλητών από το ΕΑΚ Παπάγου στο Αντ. Τρίτσης. Η καλή διάθεση όλων βοήθησε για την άριστη συνεργασία μας, η οποία είμαστε σίγουροι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η Ακαδημία μας υλοποιεί 5ετές πλάνο ανάπτυξης που αφορά τα τμήματα υποδομής καθώς και τα αγωνιστικά τμήματα (Παιδικό – Εφηβικό). Σε αυτά τα πλαίσια εντός των ερχόμενων ημερών ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός  της νέας αγωνιστικής χρονιάς (2019 -2020).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νέες συνεργασίες με πολύ έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές, την έναρξη ατομικών προπονήσεων, την αθλητική ψυχολογία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ακαδημίας, την σύσταση νέου τμήματος Baby Basket (ηλικίες 3-5 ετών), περαιτέρω αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού και πολλά άλλα τα οποία σταδιακά θα ανακοινωθούν στο www.holargosbc.gr

3rd HOLARGOS BC SUMMER BASKET CAMP

Η Ακαδημία Μπάσκετ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ θα διενεργήσει καλοκαιρινό μπάσκετ καμπ -Summer Basket Camp- την περίοδο 18 έως 29 Ιουνίου 2019 ( 11 μέρες) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Προσηλωμένοι στην διαρκή εξέλιξη  των ακαδημιών μας, μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε κατά την διάρκεια του Πασχαλινού camp, το πρωτοποριακό μηχάνημα FitLight θα ενταχθεί σε ένα σταθμό προπόνησης κατά την διάρκεια του camp.  

Παράλληλα οι αθλητές θα διδαχθούν τα βασικά του αθλήματος και την μηχανική του σουτ,θα μετάσχουν σε προπονήσεις με τον γυμναστή μας ενώ μια έκπληξη περιμένει τους συμμετέχοντες. Ο Πανελληνιονίκης, πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις στο άθλημα brazilian jiu-jitsu κ. Χιουτάκος Κωνσταντίνος θα διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές της αυτοάμυνας σε ειδικά διαμορφωμένο ταρτάν εντός του γηπέδου Α.Τρίτσης. 

Όπως πάντα η αθλητική ψυχολογία θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος του camp!

Η γραμματεία παραμένει ανοικτή για εγγραφές καθημερινά 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00.

2ND HOLARGOS BC BASKETBALL SUMMER CAMP

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ BASKETBALL SUMMER CAMP ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το 2ο Basketball Summer Camp του Χολαργού άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 16 Ιουνίου στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» παρουσία του Άγγελου Τσάμη και του Δημήτρη Κομποδιέτα, εκ των πολυτιμότερων παικτών του πρωταθλήματος της Α2, που βρέθηκαν κοντά στα παιδιά με τα οποία μίλησαν, έπαιξαν και δίδαξαν ορισμένα από τα μυστικά του μπάσκετ.

Τις επόμενες ημέρες τους νεαρούς αθλητές επισκέφτηκαν ο Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος, ο Νίκος Κόκκαλης, ο Νίκος Λινοξυλάκης και ο Τόλης Κουτρούλιας. Με προπονήσεις να γίνονται και στο «Σαλούν» (κλειστό γήπεδο Παπάγου) για τις μικρότερες ηλικίες.

Παράλληλα, καθ όλη τη διάρκεια του καμπ πραγματοποιήθηκε καρδιολογικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά.

Την προτελευταία ημέρα του καμπ (Παρασκευή 22/6) τους νεαρούς αθλητές περίμενε μία ακόμα έκπληξη. Στο «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε το παρών ο πολύπειρος γκαρντ, Μανώλης Παπαμακάριος (έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Περιστερίου, Μακεδονικού, Ολυμπιακού, Πανελληνίου, Πανελευσινιακού, Φουενλαμπράδα, ΚΑΟΔ, Φάρου, Δούκα, ενώ την περσινή σεζόν φορούσε τη φανέλα του ΓΣ Λάρισας/Φάρος). Ο Παπαμακάριος μίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά, τους έδωσε σημαντικές συμβουλές για τον μέλλον τους στο μπάσκετ, ενώ φυσικά φωτογραφήθηκε μαζί με τους νεαρούς αθλητές και υπέγραψε αυτόγραφα!

Το καμπ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τον πιο ιδανικό τρόπο! Το πρωί της Τετάρτης, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, έδωσε το παρών στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» και έκανε την τελική αξιολόγηση των νεαρών αθλητών. Παράλληλα, ο «δράκος», μίλησε για αρκετή ώρα στα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ έδωσε και τις πολύτιμες συμβουλές του τόσο στους νεαρούς αθλητές όσο και στους γονείς τους.

Λίγο αργότερα, έγιναν οι κληρώσεις των δώρων για πέντε τυχερούς (τρεις υποτροφίες από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Χολαργού, μία μπασκέτα και μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της αντρικής ομάδας).

Το Δ.Σ. του ΧΟΛΑΡΓΟΥ ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Δημήτρη Οικονόμου για την συνεργασία όσον αφορά το Camp του συλλόγου μας, αλλά και για την παραχώρηση των γηπέδων «Αντώνης Τρίτσης» και «Σαλούν».

Ευχαριστούμε επίσης τους Υποστηρικτές του Camp, το Bread Factory, τον Big Bad Wolf, το κέντρο ξένων γλωσσών Ευρωγνώση Χολαργού, την Dole Hellas, την Pizza Fan, το κομμωτηριο La Costa, την Ψαραγορά Χολαργού και το Go Greek.


2nd HOLARGOS BC FUNDAMENTALS SUMMER CAMP

Οι ακαδημίες της ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά καλοκαιρινό camp. Το φετινό camp θα έχει ως βασικό αντικείμενο την διδασκαλία των “βασικών” του αθλήματος μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης σχεδιασμένο από τον Coach Σπύρο Γεωργουδάκη. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ατομική βελτίωση των συμμετεχόντων στις θεμελιώδεις δεξιότητες του αθλήματος (Χειρισμός μπάλας, Ντρίμπλα, Πάσα, Σουτ, Άμυνα) και η απόκτηση συνηθειών οι οποίες θα τους ακολουθήσουν στη διάρκεια της ενασχόλησής τους με το μπάσκετ.

Επιπλέον, ένα σημαντικό μέρος του φετινού προπονητικού προγράμματος του 10ήμερου camp είναι αφιερωμένο στην εκμάθηση της σωστής τεχνικής άλματος, τρεξίματος και στάσης σώματος των νεαρών αθλητών με εξειδικευμένους προπονητές/γυμναστές, οι οποίοι θα ασχοληθούν ατομικά με κάθε παιδί βοηθώντας το να διορθώσει τυχόν λάθη τεχνικής.

Για όλους τους συμμετέχοντες θα διενεργηθεί από καρδιολόγο της πανεπιστημιακής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος και καρδιογράφημα ενώ θα χορηγηθεί πιστοποιητικό ιατρού για κάθε χρήση (πχ. εγγραφή στο σχολείο ή σε αθλητικές δραστηριότητες). Εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον ιατρό θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Το HOLARGOS BC FUNDAMENTALS SUMMER CAMP απευθύνεται σε παιδιά 7 έως και 18 ετών και θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού “Αντώνης Τρίτσης” και στο Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου (ΕΑΚ) από τις 16 Ιουνίου έως τις 27 Ιουνίου. Στα πλαίσια του camp, πλήθος επώνυμων καλαθοσφαιριστών οι οποίοι έχουν υποστηρίξει το πρόγραμμα του κ. Κουφού θα δώσουν το παρόν για να συζητήσουν και να συμβουλέψουν τα παιδιά.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα t-shirt προπόνησης, καθώς και ένα ελαφρύ γεύμα κάθε ημέρα του camp. Οι αθλητές θα χωριστούν σε 3 ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (7-10 ετών, 11-14 ετών, 15-18 ετών). Την τελευταία μέρα του camp θα γίνουν διαγωνισμοί και θα κληρωθούν πλούσια δώρα.

Οι ώρες διεξαγωγής του camp είναι:

Γήπεδο: Αντ. Τρίτσης
– Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 09:00 – 14:00 (όλες οι ηλικίες)
– Tρίτη & Πέμπτη 17:30-22: 00 (ηλικίες 11-18)
– Σάββατο 09:00 – 14:00 (όλες οι ηλικίες)

Γήπεδο: Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου (ΕΑΚ)
– Tρίτη & Πέμπτη 09:00 – 14.00 (ηλικίες 7-10)

Δυνατότητα φύλαξης έως τις 16:00 ( Δευτέρα-Παρασκευή).

SUMMER CAMP ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2017

Με εντυπωσιακό τρόπο, έπεσε η αυλαία το Σάββατο (8/7), στο 1ο Summer Camp αξιολόγησης και ατομικής βελτίωσης της Α.Ε. Χολαργού στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης». Ο Στέργιος Κουφός και οι συνεργάτες του (Βαγγέλης Μάγειρας, Σπύρος Γεωργουδάκης, Δημήτρης Ρώσσης, Θάνος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Γιαννάτος), την τελευταία ημέρα του Camp υποδέχθηκαν στο γήπεδο τον πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος έδωσε τις δικές του συμβουλές στους νεαρούς αθλητές των ακαδημιών του συλλόγου, τονίζοντάς τους ότι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία είναι αυτός της σκληρής δουλειάς! Παράλληλα, ο 33χρονος πόιντ γκαρντ του «δικέφαλου του Βορρά», είχε την ευκαιρία να μιλήσει για αρκετή ώρα με τον – αγαπημένο του προπονητή, όπως αποκάλυψε στα παιδιά – Σ. Κουφό για όλα τα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας.

Παράλληλα, στην τελευταία ημέρα του Camp, έγινε αναλυτική παρουσίαση – στα παιδιά και στους γονείς τους – από τον καθηγητή φυσικής αγωγής και επικεφαλής του εξειδικευμένου τιμ της γενικής κλινικής «ΙΑΣΩ General», Γιώργο Πήδουλα, των συνολικών αποτελεσμάτων των εργομετρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Επίσης, ο κ. Πήδουλας μίλησε στους γονείς για την υγιεινή διατροφή των αθλητών, πριν και μετά την προπόνηση ή τους αγώνες.

Η τελευταία ημέρα του camp, ολοκληρώθηκε με πέντε τυχερούς νεαρούς αθλητές, να κερδίζουν – μέσω κλήρωσης – υποτροφία ενός χρόνου για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας στο κέντρο ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Χολαργού.

Η ομάδα μας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του 1ου Camp αξιολόγησης και ατομικής βελτίωσης της Α.Ε. Χολαργού, τους γονείς όλων των νεαρών αθλητών για την άψογη συνεργασία και φυσικά τα παιδιά που έχυσαν πολύ ιδρώτα στο κλειστό γήπεδο «Αντώνης Τρίτσης».

Καλό καλοκαίρι! To be continued…

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop