Τελευταια νεα
 1. Ο Σπύρος Γεωργουδάκης προπονητής στις Ακαδημίες του ΚΟ Χολαργού
 2. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο “SUMMER BASKETBALL CAMP”
 3. Ανανεώσεων συνέχεια για τον ΚΟ Χολαργού
 4. Ανανέωση συνεργασίας με Γιάννη Τσουβελεκάκη
 5. Προπονήσεις μεταβατικής περιόδου

SUMMER CAMP 2019

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 3Ο HOLARGOS BC SUMMER BASKET CAMP

Μετά από έντεκα μέρες εντατικής προπόνησης,  αποκόμισης νέων εμπειριών και πολύ μπάσκετ ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου το 3ο Holargos BC Summer Basket Camp.

To καλοκαιρινό μπάσκετ camp των Ακαδημιών μας, που έχει καταφέρει να γίνει πλέον θεσμός, προσέλκυσε για 3η συνεχή χρονιά σημαντικό αριθμό παιδιών πολλών εκ των οποίων αθλούνται σε άλλες ακαδημίες μπάσκετ.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον Τεχνικό Δ/ντή της ακαδημίας κ. Σιαρέ και τους έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές του συλλόγου μας, το οποίο περιλάμβανε:

 • ατομική τεχνική στα βασικά του αθλήματος FUNDAMENTALS ( ντρίμπλα, πάσα, σουτ, footwork), η τεχνική των οποίων προβλήθηκε παράλληλα στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας,
 • ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας, ισορροπίας, συνδυασμός στατικού και δυναμικού stretching,
 • ενδυνάμωση με την χρήση βοηθημάτων (λάστιχα αντίστασης, bosu balls, ladders),
 • ασκήσεις με μπάλα με την βοήθεια των Dribble GlassesDMANXTRAMAN,
 • συνεργασίες στο Dribble drive motion, (βασικές αρχές της συγκεκριμένης κίνησης, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ηλικίας των παιδιών),
 • συνεργασίες 2-3 παικτών στο Give&Go με έμφαση στο Spacing, οι οποίες παράλληλα προβλήθηκαν στην αίθουσα προβολών (VIP Lounge) της ομάδας
 • βελτίωση των αντανακλαστικών με το πρωτοποριακό μηχάνημα FITLIGHT   
 • καθώς και εξάσκηση στο σουτ με έμφαση στην τεχνική, με την βοήθεια των Magic Shooting Gloves.

Παράλληλα τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας, τις βασικές τεχνικές κυβίστησης και τοποθέτησης του σώματος κατά την πτώση από έναν Πρωταθλητή Ελλάδος στο άθλημα του Brazilian Jiu Jitsu.

Η Αθλητική Ψυχολογία ήταν για άλλη μια φορά αναπόσπαστο κομμάτι του camp. Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είχαν στόχο την εν συναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την έκφραση των συναισθημάτων και την μετάδοση μνημάτων με την γλώσσα του σώματος. Παράλληλα συζήτησαν θέματα όπως τις σχέσεις αθλητών & προπονητών, τους κινδύνους του διαδικτύου, τον εντοπισμό των αρνητικών σκέψεων και τη διαχείριση του άγχους ενώ με αφορμή συνεντεύξεις γνωστών αθλητών ανέλυσαν το πως το άθλημα του μπάσκετ μπορεί να έχει θετική επίδραση σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, πως κινητοποιούμε τον εαυτό μας κάθε φορά και πως διαχειριζόμαστε την απογοήτευση. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους προπονητές που έλαβαν μέρος στο camp. Συγκεκριμένα τους προπονητές της ακαδημίας μας κκ. Θ. Σιαρέ (Τεχνικό Διευθυντή των ακαδημιών), Ν. Λινοξυλάκη (προπονητή Εφηβικής ομάδας και Υπεύθυνο Αναπτυξιακού προγράμματος Ακαδημίας ΑΕΧ), Θ. Καραθανασόπουλο, Σ. Τριανταφύλλη, τον Γυμναστή μας κ. Ιάσων Θεοφίλη, και την γραμματέα του Συλλόγου κ. Δ. Διώτη καθώς και τους επισκέπτες προπονητές κκ. κ. Λευτέρη Τσαουσίδη (Assistant Coach της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μας) και Κ. Καλογερόπουλο για την προσήλωσή τους το πρόγραμμα του camp, το ενδιαφέρον τους για τους αθλητές μας και την εντατική δουλειά.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στις ψυχολόγους της ομάδας κκ. Φ. Ρόιδου & Σ. Μάνεση καθώς και στον Πρωταθλητή Ελλάδος στο Brazilian Jiu Jitsu κ. Κ. Χιουτάκο. Και οι τρεις έδωσαν έναν άλλο τόνο σε ένα αμιγώς μπασκετικό camp, προσέφεραν στα παιδιά νέες εμπειρίες και άπλετη τροφή για σκέψη!

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας, η βοήθεια των οποίων αποτέλεσε βασικό συστατικό στην επιτυχία του camp καθώς και τους καταξιωμένους καλεσμένους μας, μπασκεμπολίστες, κκ. Γιάνκοβιτς, Ξανθόπουλο, Κουτρούλια, Σκουλίδα

Το Camp τίμησε με την παρουσία του και ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Παίδων κ. Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αθλητές μας.  

Για ακόμα μια χρονιά αρωγός στις εργασίες του Camp ήταν τα στελέχη του ΔΟΠΑΠ και ιδιαιτέρως ο Πρόεδρός  του κ. Δ. Οικονόμου. Σε μια περίοδο που οι διαθέσιμες ώρες στα κλειστά γήπεδα του Δήμου είναι ελάχιστες καταφέραμε σε αγαστή συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ να καλύψουμε τις ανάγκες προπονήσεων τόσο για το Summer Basket Camp όσο και για τα αγωνιστικά μας τμήματα που συνεχίζουν τις προπονήσεις. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο κ. Οικονόμου και τον κ. Νικολούδη για τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να παραχωρηθεί το πούλμαν του Δήμου για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μικρών αθλητών από το ΕΑΚ Παπάγου στο Αντ. Τρίτσης. Η καλή διάθεση όλων βοήθησε για την άριστη συνεργασία μας, η οποία είμαστε σίγουροι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η Ακαδημία μας υλοποιεί 5ετές πλάνο ανάπτυξης που αφορά τα τμήματα υποδομής καθώς και τα αγωνιστικά τμήματα (Παιδικό – Εφηβικό). Σε αυτά τα πλαίσια εντός των ερχόμενων ημερών ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός  της νέας αγωνιστικής χρονιάς (2019 -2020).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νέες συνεργασίες με πολύ έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές, την έναρξη ατομικών προπονήσεων, την αθλητική ψυχολογία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ακαδημίας, την σύσταση νέου τμήματος Baby Basket (ηλικίες 3-5 ετών), περαιτέρω αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού και πολλά άλλα τα οποία σταδιακά θα ανακοινωθούν στο www.holargosbc.gr

3rd HOLARGOS BC SUMMER BASKET CAMP

Η Ακαδημία Μπάσκετ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ θα διενεργήσει καλοκαιρινό μπάσκετ καμπ -Summer Basket Camp- την περίοδο 18 έως 29 Ιουνίου 2019 ( 11 μέρες) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Προσηλωμένοι στην διαρκή εξέλιξη  των ακαδημιών μας, μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε κατά την διάρκεια του Πασχαλινού camp, το πρωτοποριακό μηχάνημα FitLight θα ενταχθεί σε ένα σταθμό προπόνησης κατά την διάρκεια του camp.  

Παράλληλα οι αθλητές θα διδαχθούν τα βασικά του αθλήματος και την μηχανική του σουτ,θα μετάσχουν σε προπονήσεις με τον γυμναστή μας ενώ μια έκπληξη περιμένει τους συμμετέχοντες. Ο Πανελληνιονίκης, πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις στο άθλημα brazilian jiu-jitsu κ. Χιουτάκος Κωνσταντίνος θα διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές της αυτοάμυνας σε ειδικά διαμορφωμένο ταρτάν εντός του γηπέδου Α.Τρίτσης. 

Όπως πάντα η αθλητική ψυχολογία θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος του camp!

Η γραμματεία παραμένει ανοικτή για εγγραφές καθημερινά 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop