Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ “FUNBASKET” που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού ”Αντώνης Τρίτσης” και αφορούσε μαθητές ηλικίας 4 – 7 χρόνων, δηλαδή Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού!

Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες των Δήμων Παπάγου – Χολαργού, Φιλοθέης, Ψυχικού καθώς και μαθητές, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΟΚ “FUNBASKET”, με παιγνιώδεις ασκήσεις, σε χαμηλές μπασκέτες και μικρές μπάλες, ανάλογες της ηλικίας των παιδιών.

Η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονέων ήταν πολύ μεγάλη, με το κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» να γεμίζει από κόσμο και χαμόγελα!

Η μικρή αυτή γιορτή του μπάσκετ στην περιοχή μας, ανέδειξε την μεγάλη δίψα που έχουν τα παιδιά για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, μα προπαντός για το παιχνίδι, γιατί το μπάσκετ πρώτα απ’ όλα είναι παιχνίδι, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ!

Ο Κ.Ο. Χολαργού, πιστός στις καινοτόμες ιδέες και δράσεις κι έχοντας απόλυτη επίγνωση στις ανάγκες και χαρές των μικρών αυτών αθλητών, έχει ξεκινήσει τα τελευταία 3 χρόνια κι επενδύει στις συγκεκριμένες ηλικίες, δημιουργώντας 2 τμήματα BABY BASKET, από 3,5 ετών, όπου κάθε χρόνο τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κι αγάπη για αυτή την δραστηριότητά τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα να δημιουργήσουμε κι άλλα τμήματα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Κ. – ευχαριστούμε πολύ την Coach Ελένη Καλαϊτζάκη, Υπεύθυνη του προγράμματος από μεριάς της Ομοσπονδίας -, να δώσουμε πάλι την ευκαιρία στα παιδιά αυτά, να γευτούν την χαρά του παιχνιδιού!