Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ “FUNBASKET” που διοργανώθηκε για 2η φορά στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού ”Αντώνης Τρίτσης”, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, και αφορούσε μαθητές ηλικίας 4 – 7 χρόνων, δηλαδή Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού!

Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, ΚΟ Χολαργού, ΑΚΟ Άρης Χολαργού, ΓΣ Προμηθέας Χαλανδρίου, ΑΟΚ Χαλανδρίου και ΦΟΤ Χαλανδρίου, καθώς και μαθητές, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΟΚ “FUNBASKET”, με παιγνιώδεις ασκήσεις, σε χαμηλές μπασκέτες και μικρές μπάλες, ανάλογες της ηλικίας των παιδιών, καθώς επίσης και με έναν εξαιρετικό εξοπλισμό, ιδανικό για ασκήσεις των παιδιών αυτής της ηλικίας!

Η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονέων ήταν πολύ μεγάλη, με 60 παιδιά να γεμίζουν το κλειστό «Αντώνης Τρίτσης»!

Η μικρή αυτή γιορτή του μπάσκετ στην περιοχή μας, ανέδειξε την μεγάλη δίψα που έχουν τα παιδιά για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την ανάγκη των μικρών παιδιών για το παιχνίδι, γιατί το μπάσκετ πρώτα απ’ όλα είναι παιχνίδι, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ!

Ο ΚΟΧ, πιστός στις καινοτόμες ιδέες και δράσεις κι έχοντας απόλυτη επίγνωση στις ανάγκες και χαρές των μικρών αυτών αθλητών, έχει ξεκινήσει τα τελευταία 4 χρόνια και επενδύει στις συγκεκριμένες ηλικίες, δημιουργώντας 2 τμήματα BABY BASKET, από 3,5 ετών, όπου κάθε χρόνο τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για αυτή την δραστηριότητά τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα να δημιουργήσουμε κι άλλα τμήματα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Κ. – ευχαριστούμε πολύ την Coach Ελένη Καλαϊτζάκη, υπεύθυνη του προγράμματος από την Ομοσπονδία – να δώσουμε πάλι την ευκαιρία στα παιδιά αυτά, να γευτούν την χαρά του παιχνιδιού!