Ο Holargos BC πριν ένα μήνα ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος Μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε ότι συμπαραστάτης σε αυτή τη νέα προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου μας θα είναι η εταιρία PAPERPACK.

Εκ μέρους του ΔΣ του Holargos BC ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της εταιρίας PAPERPACK η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για την ενίσχυση του νέου εγχειρήματος του Συλλόγου που αποσκοπεί στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Μπάσκετ για Όλους γίνεται πράξη!  

 

Προφίλ PAPERPACK

Η PAPERPACK ΑΒΕΕ κατέχει την ηγετική θέση στον τομέα της Χάρτινης Συσκευασίας στην Ελλάδα.

Σε μια μακρά πορεία 129 χρόνων, πολλά έχουν αλλάξει. Μια σειρά από γεγονότα συνέβαλαν στη σημερινή δομή της εταιρείας. Κάποια όμως πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, όπως το πάθος για τη δημιουργία μοναδικών συσκευασιών.

Η ιστορία ξεκινάει το 1891 οπότε ο Γιάννης Π. Τσουκαρίδης δημιούργησε στη Σμύρνη ένα μικρό οικογενειακό τυπογραφείο ονομαζόμενο «Μέλισσα». Το 1922 λόγω του διωγμού των Ελλήνων, η μονάδα μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας.

Το 1973 ο Γιάννης Π. Τσουκαρίδης, σημερινός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ξεκινάει την καριέρα του στην επιχείρηση στις εγκαταστάσεις 90τμ στο κέντρο της Αθήνας.

Το 1976 οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν σε κτίριο 3.000τμ στο Περιστέρι και το 1998 σε κτίριο 5.000τμ στην Μεταμόρφωση

Το 2000 η εταιρεία εισήχθηκε στο ΧΑΑ και μέχρι σήμερα παραμένει η μόνη εισηγμένη εταιρεία του κλάδου της.

Το 2006 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε εργοστάσιο 15.000τμ στην Κηφισιά, όπου βρίσκεται έως και σήμερα.

Παρά την έλλειψη οικονομικής σταθερότητας στη χώρα την τελευταία δεκαετία, η εταιρία έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τα μεγέθη της, να διεισδύσει σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της.

Η Paperpack σήμερα απασχολεί 165 άτομα και παράγει ετησίως άνω των 600.000.000 τεμαχίων χάρτινης συσκευασίας. Το 2020 ολοκλήρωσε 7ετες πλάνο επενδύσεων συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Στο πελατολόγιο της Paperpack ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και όλες οι ηγετικές εταιρείες στους κλάδους τροφίμων, ποτών, καπνοβιομηχανίας και προσωπικής υγιεινής.

Το μακροπρόθεσμο όραμά στην Paperpack είναι να εξελιχθεί σε μία πλήρως βιώσιμη εταιρεία. Αυτό σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον και συνεισφορά σε μία δίκαιη κοινωνία όπου όλοι μπορούν να ευημερήσουν. Για αυτό, στην παραγωγή των προϊόντων, η εταιρία πασχίζει να χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά που συνάδουν με τις ισχυρές περιβαλλοντικές της πολιτικές και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Ο άνθρωπος, ο σεβασμός των ανθρωπίνων αξιών και η δέσμευση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης αποτελούν προτεραιότητα για την Paperpack και προϋπόθεση για τη βιώσιμη επιχειρηματική της δράση. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της Εταιρείας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε σχεδιαζόμενης στρατηγικής με έμφαση στην  ανάπτυξη των εργαζομένων, την κοινωνική ευημερία, τη διαφάνεια, την ηθική ακεραιότητα, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος.