Από την θέση του πόιντ γκαρντ ο Τέντι Οκερεαφόρ δίνει τον… τόνο στο παιχνίδι του Χολαργού, που έχει φτάσει τις δέκα νίκες στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής άσος της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη ξέρει καλά τα… κατατόπια, αφού αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό εν τέλει είναι ένα στοιχείο που τον βοήθησε να αφομοιωθεί με το… καλημέρα στην ομάδα.

Πως αισθάνεσαι ως μέλος μιας «νεοφώτιστης» ομάδας που βλέπει μέχρι τα play offs;

«Νιώθω πολύ καλά σε αυτή την ομάδα. Διαθέτει ένα καταπληκτικό σύνολο ανθρώπων που συνεργάζονται καλά στο γήπεδο και διασκεδάζουν παρέα εκτός παρκέ! Αυτό κατά την άποψη μου είναι σημαντικό και προσθέτει στην χημεία της ομάδας, γεγονός που βγαίνει μέσα στο γήπεδο στα παιχνίδια».

Είναι εφικτός στόχος η 8αδα για τον Χολαργό;

«Νομίζω πως καταφέραμε να έχουμε ήδη πετύχει πολλά για αυτή τη σεζόν ως ομάδα! Πλέον είμαστε πολύ κοντά στο να υλοποιήσουμε τον στόχο της εισόδου στα play offs και εκτιμώ πως είμαστε συγκεντρωμένοι και “πεινασμένοι”, προκειμένου να τα καταφέρουμε».

Ποιο είναι το μυστικό για όλα όσα έχετε καταφέρει ως τώρα στο πρωτάθλημα;

«Το μυστικό μας είναι πως παραμένουμε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε κάθε βδομάδα σαν κάθε παιχνίδι να είναι “ζωής και θανάτου”. Το προπονητικό επιτελείο κάνει εξαιρετική δουλεία για να είμαστε έτοιμοι και να ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια για τον εκάστοτε αντίπαλο. Όλα τα παιδιά στην ομάδα έχουμε μεγάλη επιθυμία για τη νίκη και για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στο παρκέ και αυτό προσθέτει πάντα κάποια χαρακτηριστικά στην επίτευξη της εκάστοτε νίκης».

Είναι η δεύτερη χρονιά σου στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό σε έχει βοηθήσει προσωπικά σε επίπεδο άμεσης προσαρμογής;

«Η προσωπική μου εμπειρία στην Ελλάδα είναι φοβερή! Είναι η δεύτερη χρονιά μου εδώ και λατρεύω την κουλτούρα, το φαΐ και κυρίως τον καιρό. Μέχρι στιγμής είναι το αγαπημένο μου μέρος να παίζω μπάσκετ και έχω κάνει κάποια ελληνικά μαθήματα ώστε να μπορώ να μετακινούμαι και να “γυρίζω” στην πόλη πιο εύκολα… Ευρισκόμενος εδώ και τη περσινή χρονιά και έχοντας εμπειρία από το Πρωτάθλημα, περίμενα με σιγουριά ότι θα τα πάμε καλά. Ήξερα πως θα είναι το στυλ του παιχνιδιού και βλέποντας την απόδοση των συμπαικτών μου στα φιλικά παιχνίδια το καλοκαίρι, ήξερα ότι θα είμαστε καλοί. Νομίζω ότι ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε παίκτες και προπονητές από τη αρχή τη σεζόν, όπου μπήκαν και οι βάσεις».

Ακολουθεί το παιχνίδι με την Κύμη που «καίγεται» για τη νίκη…

«Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Έχουμε το κίνητρο της παρουσίας στα playoffs και θέλουμε να βγούμε στο παρκέ και να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Παρόλα αυτά, η Κύμη είναι καλύτερη από ότι ήταν όταν τους αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο, κι έτσι θα μπουν πολύ επιθετικά και θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το παιχνίδι επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό. Πιστεύω ότι έχουμε το «πάνω χέρι» για τη νίκη, αρκεί να μην τους αφήσουμε να τρέξουν και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για μας αν τους χαλάσουμε την τακτική και βρούμε λύσεις από το περιφερειακό σουτ».