Η Αθλητική Ένωση Χολαργού με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την συμμετοχή του τμήματος Αγοριών γεν. 2006 στο “Jr NBA Greece Basketball League 2019”.

Χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τους διοργανωτές του Jr NBA Greece και  τον Ambassador Europe NBA παλαίμαχο παίκτη κ. Ευθύμη Ρετζιά. 

Στην εκδήλωση από πλευράς των Ακαδημιών μας παραβρέθηκε ο Υπεύθυνος Ακαδημιών κ. Μιχάλης Κακιούζης και ο Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής του τμήματος του 2006 κ. Θοδωρής Σιαρές.

Η ομάδα μας, κατόπιν κλήρωσης, έλαβε το όνομα της ομάδας των «SAN ANTONIO SPURS», θα συμμετάσχει στον όμιλο “SOUTHWEST” στον οποίο μετέχουν επίσης οι ομάδες: Ολυμπιάδα Παπάγου (Houston Rockets), Αμύντας (Memphis Grizzlies), ΓΣ Απόλλων (New Orleans Pelicans)και Σχολή Μωραϊτη (Dallas Mavericks)

Σύστημα διεξαγωγής

To Jr. NBA Greece Basket Ball League θα ξεκινήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου με την συμμετοχή 30 ομάδων (ΕΣΚΑ & ΕΣΚΑΝΑ) και αφορά αθλητές γεννηθέντες το 2006

Οι ομάδες χωρίζονται σε ομίλους, η κάθε ομάδα  συνδέεται με τυχαία με μια εκ των τριάντα (30) ομάδων του NBA με την επίσημη ονομασία και εμφάνιση της οποίας συμμετέχει στο τουρνουά.

Η διάρκεια του τουρνουά είναι δώδεκα (12) έως δεκατέσσερις (14) εβδομάδες και το σύστημα διεξαγωγής γίνεται κατά τα πρότυπα του NBA όπου οι ομάδες χωρίζονται σε δυο περιφέρειες των δεκαπέντε (15) ομάδων με τρείς (3) υποκατηγορίες των πέντε (5) ομάδων ανά περιφέρεια.