Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4οSUMMER BASKETBALL CAMP Improve your Skills του ΚΟ Χολαργού που πραγματοποιήθηκε στο «Αντ. Τρίτσης» από τις 18 – 29/6/2022.

Το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας του Συλλόγου μας, απαρτιζόταν από τον υπεύθυνο του προγράμματος, Νίκο Λινοξυλάκη , και τους προπονητές/γυμναστές, υπεύθυνους για κάθε ηλικιακή ομάδα, Τάσο Βλάχο,  Στάθη Κούκη, Θάνο Καραθανασόπουλο , Στρατή Νιάνιο , καθώς επίσης και την Ψυχολόγο, Φάνη Ροΐδου, όπου μίλησε για τον αυτισμό και την σχέση των παιδιών αυτών με τον αθλητισμό, και την Διατροφολόγο, Ιωάννα Μπαλλά , όπου ασχολήθηκε με τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών μας, πριν και μετά την άσκηση ενώ πραγματοποιήθηκαν και σωματομετρήσεις με επεξήγηση σε σχέση με την σύσταση του σώματος των αθλητών.  Όλοι μαζί, προσπάθησαν να δώσουν πολύτιμες κατευθύνσεις στο τρόπο βελτίωσης των ικανοτήτων των μικρών μας αθλητών.

Τα παιδιά που συμμετείχαν – και δεν ήταν μόνο από την περιοχή μας -, είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους, να δεχτούν μεγάλο όγκο προπόνησης, συμμετέχοντας σε multi-tasking drills, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την συμμετοχή τους στο Camp.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες 2 ώρες, οι αθλητές μας, μετά από το stretching 15’ δούλεψαν, χωρισμένοι ανά ηλικία, σε σταθμούς, το σουτ τους, σε σχέση πρώτα από όλα με την τεχνική του και μετά με την αποτελεσματικότητα της σωστής μηχανικής του. Το SHOOTING CORRECTION και το Dr DISH SHOOTING MACHINE, βοήθησαν πολύ, ώστε οι αθλητές μας να συνειδητοποιήσουν τις σωστές γωνίες τόσο των ποδιών όσο και των χεριών και να εκτελέσουν πιο σωστά την μηχανική λειτουργία του σουτ.

Στους άλλους σταθμούς, το πρόγραμμα περιλάμβανε, σύνθετες ασκήσεις για την ντρίπλα και την πάσα, δουλεύοντας όλα τα είδη και συνδυασμούς αυτών, όπως επίσης και τα τελειώματα είτε με διαφορετικού είδους lay up είτε με σουτ.

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σε καθημερινή βάση ήταν, ο σταθμός εκγύμνασης των αθλητών μας, όπου ακολουθώντας το εξειδικευμένο πλάνο ανά ηλικία, του υπεύθυνου γυμναστή του συλλόγου μας, Κώστα Μασούρα, οι αθλητές μας δούλεψαν στην ενδυνάμωση των βασικών μυϊκών ομάδων άνω και κάτω κορμού, στην ισορροπία και ιδιοδεκτικότητα, στην σωστή στάση του σώματός τους κατά την εκτέλεση οποιασδήποτε κίνησης. Οι μικρότεροι μας αθλητές, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το HolaViPGym, το σύγχρονο κι εξοπλισμένο γυμναστήριο του γηπέδου και να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένα όργανα εκγύμνασης όπως τα bosu balls, resistance bands, sand bags, sliders, πάντα υπό την επίβλεψη των προπονητών τους.

Μετά το πέρας της ανάπαυλας των 30’ όπου ο σύλλογος πρόσφερε καθημερινά εμφιαλωμένο νερό και μπανάνες, ξεκινούσαν τα Scrimmage Games όπου διαρκούσαν γύρω στις 2 ώρες είτε 5Χ5, είτε 3Χ3 στα διαμορφωμένα 2 γήπεδα από τους προπονητές και στις 2 βοηθητικές μπασκέτες που διαθέτει ο χώρος του κλειστού γηπέδου μας.

Πέραν της μεγάλης ευχαρίστησης που θέλαμε να νιώσουν οι αθλητές μας, κυρίαρχος στόχος των παιχνιδιών αυτών ήταν η σωστή νοοτροπία, η κατεύθυνση της σωστής επιλογής και η γενικότερη φιλοσοφία που χτίζουμε ανά ηλικία τα τελευταία χρόνια στο σύλλογό μας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. 

Η τελευταία μέρα, η FUN DAY, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού περιλάμβανε:

  •  στο 1ο μέρος COMPETITIVE AGILITIES με την χρήση των Ladders, Rip Cones, Sliders και Blazepod Lights,
  • στο 2ο μέρος 3Χ3 Scrimmage Games με πολλή μουσική και
  • στο 3ο μέρος επεφύλασσε μία έκπληξη καθώς καλεσμένος στο camp μας ήταν ο κύριος Πανούτσος – Ταλκόβσκι Παναγιώτης, Head of Education at HADA (Hellenic Anti Doping Agency),  υπεύθυνος εκπαίδευσης Ε.Ο.ΚΑ.Ν ( Εθνικός Οργανισμός καταπολέμησης Ντόπινγκ). Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: «Το φαινόμενο του Ντόπινγκ και εισαγωγή στις διαδικασίες καταπολέμησής του».

Οι αθλητές μας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μία από τις σοβαρότερες μάστιγες του αθλητισμού με εφαρμογή στο Basket, τι είναι το Ντόπινγκ, ποιες θεωρούνται απαγορευμένες ουσίες, πώς εξιχνιάζονται, ποια είναι η πολιτική που εφαρμόζεται πλέον παγκοσμίως και το σημαντικότερο, πώς πρέπει να σκέφτονται και να αντιδρούν οι αθλητές από 12 χρόνων και άνω, όταν θέλουν ή τους προτείνουν κάποιοι, να κάνουν χρήση αγνώστου προέλευσης σκευάσματα.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των αθλητών μας στην διαδραστική συζήτηση που έγινε, καθώς αθλητές ηλικίας 8 – 10 χρόνων βομβάρδιζαν τον κύριο Πανούτσο με εξαιρετικές ερωτήσεις, γεγονός που επιδεικνύει το ενδιαφέρον που τους δημιουργήθηκε.

Ο Σύλλογος μας, θεωρώντας ότι όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Camp είναι νικητές, έκλεισε ιδανικά την ξεχωριστή αυτή περίοδο, μοιράζοντας αναμνηστικά TShirts και δωροεπιταγές από χορηγούς της Ακαδημίας μας!