Τελευταια νεα
  1. Επιστροφή στα γήπεδα από 17/5
  2. Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου
  3. Ασφαλής Χρήση Διαδικτύου & Προστασία Χρηστών – Μύθοι και Πραγματικότητες, Εθισμός και Cyber Bullying
  4. Holargos BC CHALLENGE γιατί…“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”
  5. Αθλητισμός εν μέσω πανδημίας. Δίνουμε κίνητρα στα παιδιά μας να αθληθούν

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο παρόν κανονισμός τίθεται σε ισχύ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (της 28/09/2017), υπογράφεται από τους προπονητές των ακαδημιών και τηρείται στο γραφείο του συλλόγου.
1. Οι προπονητές της Ακαδημίας πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει προκαθορισθεί σε συνεργασία με τον υπεύθυνο των ακαδημιών.
2. Θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην λεπτομερή εκπαίδευση των αθλητών δίνοντας μεγάλη έμφαση και στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Πρέπει να έχουν κατά νου ότι ασχολούνται με παιδιά, τα οποία συνεχώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται και ότι «τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες»
3. Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των καλαθοσφαιριστών, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει εις βάρος της πειθαρχίας του τμήματος.
4. Οι προπονητές πρέπει να είναι το υπόδειγμα για όλους και θα πρέπει να εμπνέουν σεβασμό.
5. Να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού με τους συναδέλφους τους και να είναι έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθεί.
6. Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο προπόνησης πριν την προκαθορισμένη ώρα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προπόνησης και για την επίλυση τυχόν θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.
7. Οφείλουν να τηρούν ‘παρουσιολόγιο’ σε κάθε προπόνηση και να το προσκομίζουν συμπληρωμένο στο τέλος του μήνα (ή και νωρίτερα εφόσον τους ζητηθεί), στη Γραμματεία του συλλόγου ή τον υπεύθυνο των Ακαδημιών.
8. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία των προπονητών πρέπει να κινείται εντός των «τειχών» του αθλητικού ήθους, της ευγένειας, της αξιοπρεπούς και της έντιμης
συμπεριφοράς. Οι προπονητές οφείλουν να είναι πραγματικά πρότυπα προς μίμηση, για τους μικρούς αθλητές, τους γονείς και το αθλητικό περιβάλλον. Να είναι φίλοι, δάσκαλοι, παρακινητές και συμπαραστάτες στην προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλητές – παιδιά.
9. Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν και να καταγράφουν από πριν την προπόνησή τους.
10. Οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα την Διοίκηση του συλλόγου εφόσον υπάρχουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων και κατ’ επέκταση τους αθλητές. Στην περίπτωση που ο προπονητής κρίνει ότι ο χώρος της προπόνησης είναι ακατάλληλος (πχ. λόγω καιρικών ή άλλων συνθηκών) οφείλει σε συνεννόηση με τον έφορο του τμήματος (ή μόνος του αν ο έφορος του τμήματος απουσιάζει) να αναβάλει την προπόνηση ενημερώνοντας σχετικά την διοίκηση του συλλόγου καθώς και τους γονείς των αθλητών.
11. Οφείλουν να τηρούν απαράκλητα τον κανονισμό των ακαδημιών.
12. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ή όποτε τους ζητηθεί οι προπονητές οφείλουν να δίνουν στον υπεύθυνο των ακαδημιών τις αξιολογήσεις και προτάσεις τους για την ποιοτική βελτίωση των καλαθοσφαιριστών.
13. Οι προπονητές οφείλουν την ώρα της προπόνησης να ασχολούνται μόνο με αυτήν και με τίποτε άλλο.
14. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι σε κάθε καθορισμένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυμένοι με τον ιματισμό του συλλόγου που έχει καθορισθεί.
15. Επίσης οφείλουν να αναμένουν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά –αθλητές. Σε καμία περίπτωση ο προπονητής δεν θα αποχωρεί από τον χώρο προπόνησης όταν υπάρχει αθλητής που δεν έχει παραληφθεί από τον γονιό –συνοδό του. Σε περίπτωση που έχουν προπόνηση σε άλλο γήπεδο, αμέσως μετά την λήξη της προπόνησης, θα συνεννοούνται με τον έφορο (εφόρους) της ομάδας για την ασφαλή παράδοση του νεαρού αθλητή στον γονιό του.
16. Επίσης η εμφάνιση των προπονητών και η συμπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας με στόχο την όσο δυνατή καλύτερη εικόνα προς τα έξω και να εισπράττουν μόνο θετικά σχόλια.
17. Σε περίπτωση αγενούς και ακραίας συμπεριφοράς προπονητή προς εκπαιδευόμενο αθλητή, κηδεμόνα, μέλος του Δ.Σ , σε υπάλληλο της ομάδας ή του γηπέδου (όπως υβριστική συμπεριφορά ή χειροδικία) τίθεται υπό εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου η περίπτωση της έγγραφης επίπληξης ή απομάκρυνσης του προπονητή από το σύλλογο.
18. Θέματα που αφορούν το τμήμα και συζητιούνται μέσα σ’ αυτό, θα πρέπει να μη διαδίδονται εκτός της ομάδος.
19. Η οποιαδήποτε επαφή του προπονητή με τον γονέα σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας.
20. Όσο και αν ο προπονητής προκληθεί από τρίτους (εκπαιδευόμενο αθλητή, κηδεμόνα ή οποιονδήποτε άλλο) οφείλει να μην απαντήσει και να ενημερώσει άμεσα τον έφορο του τμήματος ή τον υπεύθυνο των Ακαδημιών.
21. Η οποιαδήποτε επικοινωνία για διάφορα θέματα με γονείς, δημοσιογράφους ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν αδείας και συνεννοήσεως με τους υπευθύνους της ομάδας και πάντα διακριτική προς όφελος της φιλοσοφίας και των αρχών της Ακαδημίας.
22. Ο σύλλογος οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του (οικονομικές και άλλες) απέναντι στους προπονητές των ακαδημιών όπως έχει συμφωνηθεί στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Οφείλει να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί επιλύοντας τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με τους χώρους άθλησης και το υλικό των ακαδημιών.