Η ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο ιδιωτικής πρωτοβουλίας που σκοπό έχει να μάθει στα παιδιά την αξία του αθλητισμού μέσω του μπάσκετ και να αναπτύξει την συνεργασία, την ομαδικότητα και την φιλία μεταξύ των παιδιών.

Το σωματείο αποτελείται από την Ανδρική ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, την Εφηβική και την Παιδική ομάδα που αγωνίζονται στα αντίστοιχα επίσημα πρωταθλήματα, καθώς και τις ακαδημίες όπου αθλούνται  παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

Κύριο και σχεδόν μοναδικό έσοδο των ακαδημιών είναι οι εισφορές των γονέων. Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται τα έξοδα του Σωματείου (προπονητές, γραμματεία, διαιτητές των αγωνιστικών τμημάτων, αθλητικό υλικό και το  κόστος των αθλητικών εμφανίσεων των παιδιών).

Το σωματείο διοικείται από ενδεκαμελές συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την επιλογή των προπονητών και την οικονομική διαχείριση του συλλόγου. Το συμβούλιο ορίζει τους εφόρους, έναν ή δύο ανά τμήμα.

Οι έφοροι είναι εκπρόσωποι του σωματείου, είναι υπεύθυνοι για τα δελτία των παιδιών που αγωνίζονται, ακολουθούν την ομάδα στους αγώνες, επιλύουν τυχόν προβλήματα μεταφοράς των παιδιών στους εκτός έδρας αγώνες με την συνδρομή των γονέων, παρακολουθούν προπονήσεις, ενημερώνουν τους γονείς για τυχόν αλλαγές προγράμματος και υποχρεούνται να επιλύουν προβλήματα και απορίες των γονέων μεταφέροντας τες στο διοικητικό συμβούλιο. Οι έφοροι γνωστοποιούνται στους γονείς στην αρχή της περιόδου.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων γνωστοποιείται κατά την εγγραφή, με την επιφύλαξη κάποιων μεταβολών που οφείλονται σε λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνο το σωματείο.

Η εγγραφή του παιδιού συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των κανονισμών και απαιτήσεων του σωματείου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 1. 1. Οι Ακαδημίες λειτουργούν από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τέλη Ιουνίου.
 2. 2. Κατά την εγγραφή και ανάλογα με την ηλικία απαιτούνται:

Α. Πιστοποιητικό γέννησης 

Β. Πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο, παθολόγο ή καρδιολόγο.

Γ. Για την εγγραφή του αθλητή δίνεται ένα ποσό για την εγγραφή και το ποσό της συνδρομής καθορίζεται κατ΄ έτος ή εφ’ άπαξ, σε τρεις ισόποσες δόσεις  εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 15 Οκτωβρίου, η δεύτερη από 1 έως 15  Νοεμβρίου και η Τρίτη έως 15  Δεκεμβρίου.

     Υπάρχει και η δυνατότητα να δοθεί και σε πέντε ισόποσες δόσεις με τη τελευταία να δίνεται το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου. Στις περιπτώσεις των δόσεων αν δεν εκπληρωθεί η υποχρέωση της συνδρομής, μετά την καταληκτική ημερομηνία, λύεται η συνεργασία μεταξύ συλλόγου και γονέως και επομένως το παιδί δεν μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις.

 • Για δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας προβλέπεται έκπτωση στο δεύτερο παιδί και η συνδρομή ομοίως καθορίζεται όπως παραπάνω
 • Για τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας δεν καταβάλετε συνδρομή.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ αν δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις και δεν έχει τακτοποιηθεί η όποια οικονομική οφειλή.

 1. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παιδί τους με την εγγραφή του καταλαμβάνει μια θέση στο τμήμα. Η γραμματεία πρέπει να ενημερώνεται σε περίπτωση που κάποιο παιδί θελήσει να διακόψει για οποιονδήποτε λόγο τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Ακαδημιών τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διακοπή.
 2. Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν. Η κατάταξη γίνεται ΜΟΝΟΝ από τους προπονητές των τμημάτων με την έγκριση του Υπευθύνου προπονητή των Ακαδημιών.
 3. Κατά την διάρκεια της περιόδου μετά από πρόταση του προπονητή του τμήματος και με την σύμφωνη γνώμη του Υπευθύνου προπονητή των Ακαδημιών μπορεί να γίνει αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας. Στην αρχική κατάταξη όπως και στις προαναφερθείσες αλλαγές η διοίκηση και οποιοσδήποτε άλλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
 4. Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται ΜΟΝΟ στον έφορο της ομάδας. Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και κρίνονται μόνο από τον Υπεύθυνο προπονητή Ακαδημιών και κατ’ επέκταση από την διοίκηση της Ομάδας. Υποδείξεις ή εκδήλωση παραπόνων στους προπονητές απαγορεύονται αυστηρά. Αν ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση του εφόρου δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί απ’ ευθείας στην διοίκηση.
 5. Η παρουσία των εγγραφέντων παιδιών στις προπονήσεις είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Τα παιδιά ΔΕΝ θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αν δεν παρακολουθούν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων.
 6. Η προσέλευση των παιδιών θα πρέπει να γίνεται δέκα λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης.
 7. Οι αθλητές πρέπει να προσέρχονται στο γήπεδο για τις προπονήσεις ή τους αγώνες με την εμφάνιση των Ακαδημιών.
 8. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των προπονήσεων για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών. Η ομάδα δε φέρει καμία εύθηνη για την επίβλεψη των παιδιών μετά το τέλος της προπόνησής τους εκτός εάν έχει προηγηθεί συνεννόησημε τον προπονητή.
 9. Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνονται για διάφορα θέματα από τον πίνακα ανακοινώσεων καθώς και από το site του σωματείου (www.holargosbc.gr). 

Τέλος η διοίκηση του συλλόγου θέλει να υπενθυμίσει ότι κύριος στόχος της είναι να μάθει στα παιδιά μπάσκετ, να προωθήσει την αξία της ομαδικότητας και να δημιουργήσει τους μελλοντικούς παίκτες της ανδρικής ομάδας. Σε αυτό το εγχείρημα, θεωρεί τους γονείς απαραίτητους και καταλυτικούς συνεργάτες. Η συμμετοχή τους και η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις του συλλόγου, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός ομαδικού αθλήματος.

το Δ.Σ της ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ