Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Μετά από την πολύμηνη αδράνεια ήρθε η ώρα της επιστροφής στα γήπεδα μπάσκετ!

Ο Σύλλογος μας, όλη αυτή την περίοδο της αποχής από τα γήπεδα μπάσκετ, ανάλαβε δράσεις με στόχο να κρατήσει τα παιδιά μας ενεργά κοντά στον αθλητισμό. Καθημερινά ένας ή περισσότεροι προπονητές μας ήταν στο γήπεδο ποδοσφαίρου /στίβου στο νταμάρι Χολαργού για να δώσουν συμβουλές στους αθλητές μας. Παράλληλα σε εβδομαδιαία βάση οι προπονητές μας έστελναν το πρόγραμμα εκγύμνασης στους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων. 

Ένας υπερτυχερός που συμμετείχε στην δράση Challenge, θα κερδίσει ένα ποδήλατο κατόπιν κλήρωσης!

Εκμεταλλευόμενοι την καραντίνα ο Σύλλογός μας διενήργησε: 

  • 4 webinars με συμμετοχή των γονιών των αθλητών με θέμα τον αθλητισμό αλλά και το επίκαιρο θέμα που αφορά τους κινδύνους του διαδικτύου,
  • 3 webinars στα οποία δόθηκε η δυνατότητα να εκπαιδευτούν οι προπονητές μας σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εκγύμνασης των αθλητών!

Παράλληλα στελέχη της Διοίκησης παρακολούθησαν το πολυήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. 

Ασφαλής έναρξη μπασκετικής δραστηριότητας

Ο Σύλλογός μας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Παράλληλα, επειδή τα παιδιά μας έχουν μείνει σημαντικό διάστημα εκτός προπονήσεων οι προπονητές έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμα προπόνησης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ομαλότερα η ένταξη των αθλητών στην “μπασκετική κανονικότητα” αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς.

Σημαντική σημείωση:

Πιθανόν ορισμένα παιδιά να δείξουν άρνηση στην επάνοδο τους στις προπονήσεις λόγω της παρατεταμένης περιόδου αποχής από τα γήπεδα. Ο ρόλος των γονιών είναι σημαντικός στην την επάνοδο των παιδιών στην αθλητική «κανονικότητα». Οι προπονητές των τμημάτων παραμένουν διαθέσιμοι να μιλήσουν στα παιδιά και να τα παροτρύνουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία. 

Το Πρόγραμμα των προπονήσεων πιθανόν να μεταβληθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών καθώς και τυχόν περιορισμούς που θα ανακοινωθούν λόγω του covid-19. Αναμένουμε τις οδηγίες της ΓΓΑ ώστε να σας ενημερώσουμε περαιτέρω. 

Με την ευχή να επιστρέψουν όλοι οι αθλητές μας στα γήπεδα μπάσκετ…

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ!