Αγαπητοί Γονείς,
 
Βασική μέριμνα του Συλλόγου μας είναι η πρόληψη, τόσο σε καθημερινή βάση όσο και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα με την έξαρση της νόσου COVID-19.

Ειδικά για τον κορωνοϊό, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού. 

Πιστεύοντας ότι η σωστή πληροφόρηση δρα ενάντια στον πανικό και στο φόβο, ακολούθως δείτε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες.
 
1. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

– Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
– Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.
– Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
– Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
– Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
– Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
– Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’,πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
– Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (εντός του ιατρείου στο γήπεδο Α. Τρίτσης).  

2. Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης:

– Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων
– Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ)
– Οι εργασίες καθαρισμού να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας και τα γάντια, μετά τη χρήση τους, να απορρίπτονται.
– Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών.  

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και είμαστε σίγουροι ότι τηρώντας όλους τους παραπάνω κανόνες, τόσο εμείς, όσο και εσείς, στο σπίτι, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα αυτήν την κατάσταση με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Εφόσον κάποιο παιδί διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό, παρακαλούμε όπως απέχει από τις προπονήσεις και όπως ενημερωθούμε άμεσα, ούτως ώστε να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος. 

Παρακαλούμε δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  με απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.                           

https://www.minedu.gov.gr/anak/coronoiosfaqinside.pdf