Το «φαινόμενο» Χολαργός, που προκαλεί τον θαυμασμό των απανταχού φίλων του μπάσκετ έχει την εξήγηση του. Γιώργος Δρόσος. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας που ήθελε να δει τον Χολαργό του να γράφει την δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, μπορεί να αισθάνεται ευτυχισμένος. Δίπλα του έχει έναν άνθρωπο που άφησε το αποτύπωμα του στο επαγγελματικό μπάσκετ ως πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και μακροβιότερος στην Λίγκα, τον Θόδωρο Καρατζά.

Ο Γιώργος Δρόσος είναι ένας επιχειρηματίας που με ότι καταπιάνεται θέλει να πετυχαίνει. Είναι φιλόδοξος και λάτρης της σκληρής δουλειάς. Ο Αμερικανός φιλόσοφος Ραλφ Έμερσον υποστήριζε πως «χωρίς φιλοδοξία, τίποτα δεν αρχίζει. Χωρίς δουλειά, τίποτα δεν τελειώνει» και αυτή του η ρήση ταιριάζει γάντι στον Γιώργο Δρόσο, ο οποίος ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για την ομάδα και όσα έγιναν σε… fast forward από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι σήμερα που η ομάδα έχει στις πρώτες 15 αγωνιστικές απολογισμό 8 νίκες και 7 ήττες!

Πριν τον αγώνα με το Περιστέρι ο Γιώργος Δρόσος έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο “Holarwood”.

– Ξεκινώντας η σεζόν ποιο ήταν το όραμα σας για τον Χολαργό;

«Αμέσως μετά την απόφαση μας το καλοκαίρι για την συμμετοχή στην Betshop Basket League περισσότερο αγωνία για τα πράγματα που έπρεπε να τρέξουν και να υλοποιηθούν άμεσα είχα, παρά όραμα… Δηλαδή, να γίνουν όλες οι γηπεδικές εγκαταστάσεις κατάλληλες, να συσταθεί η ΚΑΕ και να εξασφαλιστεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και φυσικά να βρεθούν τα περισσότερα από 20 άτομα που θα απάρτιζαν την ομάδα μας. Το όραμα και ο στόχος μου λοιπόν ήταν ξεκάθαρα, να μπορέσει ο Χολαργός να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

– Φανταζόσασταν ότι με το… καλημέρα στην Betshop Basket League η ομάδα θα έκανε τόσο… θόρυβο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο δυνατή πορεία, αλλά σίγουρα στόχος ήταν να μην περάσουμε απαρατήρητοι φέτος…».

– Πιο πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας;

«Όπως λέει και ο φίλος μου ο Θόδωρος Καρατζάς, ο οποίος έχει και μεγάλο μερίδιο στο αποτέλεσμα έως τώρα, για να έχεις καλό χειμώνα πρέπει να κάνεις πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι στο στήσιμο. Με την δίκη του προτροπή και πείρα, αυτό έγινε στο απόλυτο. Πολύ καλή και στοχευμένη δουλειά το καλοκαίρι ξεκινώντας από τις δυο κομβικές συνεργασίες, με τον κόουτς Άρη Λυκογιάννη και με τον γενικό αρχηγό της ΚΑΕ τον Φάνη Ταρνατώρο».

 «Έτοιμοι για ευχάριστες εκπλήξεις νωρίτερα…»

 – Με τι θα είσαστε ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς όσον αφορά την ομάδα;

«Θα είμαι ευχαριστημένος και μόνο με το να συνεχίσουμε έως το τέλος κρατώντας αυτές τις υπέροχες καλές σχέσεις στους κόλπους της ομάδας».

– Στην εκδήλωση που έγινε στην αρχή της χρονιάς και την παρουσίαση του Χολαργού μιλήσατε για τον μεγάλο στόχο την συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θεωρείται ότι μπορεί να υλοποιηθεί πιο γρήγορα απ’ ότι το έχετε στο μυαλό σας;

«Ο στόχος για κάτι τόσο μεγάλο είναι αλήθεια ότι στο μυαλό μου άγγιζε την τουλάχιστον τριετή παρουσία μας στην Α1 μέχρι να φτάσουμε ως εκεί! Είμαστε όλοι έτοιμοι όμως για ευχάριστες εκπλήξεις και νωρίτερα!».

– Ποια ήταν ως τώρα η πιο έντονη στιγμή που έχετε ζήσει στην ομάδα;

«Ξεκάθαρα είναι η στιγμή του τζάμπολ στο «Αντώνης Τρίτσης» με τον Ολυμπιακό. Πριν 2-3 χρόνια όταν τόλμησα να πω σε ένα συμβούλιο ότι αυτός είναι ο στόχος που έχω για αυτή την ομάδα, ξέρω ότι οι περισσότεροι με χαρακτήρισαν «γραφικό». Σκέψου να τους έλεγα ότι εάν χάσουμε από τον Ολυμπιακό, αυτό μπορεί και να γίνει στην παράταση…».

– Ποιο είναι το αγαπημένο μότο σας για την ζωή…

«Κάθε επόμενη ημέρα, είναι η πρώτη ημέρα της υπόλοιπης ζωής μας. Μπορούμε να αλλάξουμε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα δεν μας ικανοποιεί»…