Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του “6ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου Χολαργού – Τρέχουμε για τον αυτισμό”, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 με αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, και παιδικό αγώνα 1.000μ.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Η  παράδοση των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρες 10.00-18.00 στο χώρο της εισόδου του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός) και την ημέρα του αγώνα 8:00 – 9:30 από τη γραμματεία, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου).

Η παράδοση των αριθμών θα γίνεται με την επίδειξη:

  • της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης και
  • πιστοποιητικού εμβολιασμού (σε ισχύ) ή
  • βεβαίωσης νόσησης (σε ισχύ) ή
  • self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα, για κάτω των 18 ετών (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

Ο χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων την ημέρα του αγώνα θα βρίσκεται στη γραμματεία στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ  θα εκκινήσουν την Κυριακή 3/4 στις 10:15 μπροστά στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55), με τους δρομείς των 5χλμ να ακολουθούν την εξής κυκλική διαδρομή: 25ης Μαρτίου – Λεωφ. Παπάγου – Ιωνίας – Νευροκοπίου – Ελλησπόντου – αριστερά στην Αργυροκάστρου  – δεξιά στην Εθνικής Αμύνης – αριστερά στην Υμηττού –  25ης Μαρτίου – Καραϊσκάκη – Β. Μελά – Ευριπίδου. Οι δρομείς των 10χλμ επαναλαμβάνουν 2 φορές τη διαδρομή των 5χλμ.

Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει νωρίτερα (10:00) με τον παιδικό αγώνα δρόμου 1.000μ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά στο link: https://www.myrace.gr/event/3503/registrations.html έως και την Τρίτη 29/3/2022.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστέλλουν μία συμμετοχή. Δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει αυτή την περίοδο:

  • Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (18 ετών και άνω) με πιστοποιητικό σε ισχύ
  • Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (κάτω των 18 ετών) με πιστοποιητικό σε ισχύ
  • Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών), με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

 Θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένα νερά κατά τον τερματισμό και ανά 2,5 χλμ.

Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και έπαθλα στον 1ο αθλητή και στην 1η αθλήτρια κάθε κατηγορίας.

Θα υπάρχει ιατρός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και ασθενοφόρο του διαγνωστικού κέντρου ΒΙΟΤΥΠΟΣ και γιατροί. 

Ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού – Τρέχουμε για τον αυτισμό αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού (ΔΟΠΑΠ) και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπείτε στα:

site: www.dpapxol.gov.gr και www.dopap.gr
facebook: https://www.facebook.com/papxol και https://www.facebook.com/dopap.gr