H Α.Ε. Χολαργού ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στις ακαδημίες της για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά ή ανήκουν ήδη στα τμήματα της ακαδημίας μας,  μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλέφωνο 2106540088 από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00 – 21.00 και Σάββατο 10.00 – 12.00, να προσέρχονται στα γραφεία του συλλόγου μας, στο κλειστό Γυμναστήριο «Α.Τρίτσης» ή να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: holargosbc@gmail.com. Στην ακαδημία μπάσκετ γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά, από 5 ετών.

Πρωταρχικός στόχος    των ακαδημιών της Α.Ε. Χολαργού είναι να παρέχουν στους νέους αθλητές μας κάθε ευκαιρία έτσι ώστε μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, το προπονητικό πρόγραμμα των ακαδημιών και οι παροχές που προσφέρονται στα παιδιά έχουν ως στόχο να κάνουν το μπάσκετ μια απολαυστική σωματική, κοινωνική και πνευματική εμπειρία για όλους τους αθλητές. Μέσα από τη διδασκαλία των βασικών στοιχείων του αθλήματος, τα παιδιά θα μάθουν να εργάζονται ως ομάδα σε ένα θετικό και ανοιχτό περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν, τόσο ως αθλητές, όσο και ως νέοι άνθρωποι.

Μετά την επιτυχημένη οργάνωση του καλοκαιρινού camp αξιολόγησης και προσωπικής βελτίωσης τον περασμένο Ιούνιο, ο σύλλογος αποφάσισε να επεκτείνει τις παροχές στα μέλη των ακαδημιών του και να επενδύσει έμπρακτα σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι συνδυάζοντας την παρουσία του συλλόγου στην Α2 Εθνική κατηγορία με την ανάπτυξη των υποδομών.

Υπεύθυνος για το προπονητικό πρόγραμμα των ακαδημιών είναι ο κ. Στέργιος Κουφός, προπονητής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου με εμπειρία 30 ετών στην προπονητική και πολλές επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και στην παραγωγή ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων παικτών (Περπέρογλου, Μπόγρης, Petway).

O κ. Κουφός με την προπονητική ομάδα των ακαδημιών του συλλόγου θα προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει, εκτός από την προπόνηση μπάσκετ, γνωριμία με την γυμναστική μέσα από τη συνεργασία με εξειδικευμένο γυμναστή, συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών  και συναντήσεις με ψυχολόγο για θέματα αθλητικής ψυχολογίας (διαχείριση ήττας/άγχους, συνεργασία, ….).

ΠΑΡΟΧΕΣ

Ρουχισμός

Στα πλαίσια της εγγραφής για τη φετινή χρονιά, όλοι οι αθλητές του συλλόγου θα λάβουν ένα σετ προπόνησης (σορτς – φανέλα διπλής όψης), φόρμα, τσάντα πλάτης και σετ κάλτσες. Η παραγγελία του ρουχισμού θα γίνει με την εγγραφή των παιδιών αφού θα επιλέξουν από τα δείγματα μεγεθών που θα υπάρχουν στο γραφείο του συλλόγου.

Επιπλέον προπονητικό πρόγραμμα προσωπικής βελτίωσης

Το πρόγραμμα των προπονήσεων για την αγωνιστική χρονιά 20017-18 θα περιλαμβάνει εκτός από τις καθιερωμένες προπονήσεις ανά ηλικιακό τμήμα και επιπλέον προπονήσεις προσωπικής βελτίωσης για όλα τα παιδιά των ακαδημιών. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης, μεσημεριανές ώρες και θα έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο κάθε φορά (πχ. βελτίωση σουτ).

 

 

Συνεργασία με το προπονητικό κέντρο ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης PERFORMANCE 22

Ο σύλλογος εγκαινιάζει από φέτος μία συνεργασία με το πρωτοπόρο κέντρο προπονητικής & εκγύμνασης PERFORMANCE 22. Στο πολύ σημαντικό κομμάτι της εκγύμνασης και ενδυνάμωσης για τους νέους παίκτες ο σύλλογος ξεκινά αυτή τη συνεργασία ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το σύστημα μακροχρόνιας αθλητικής βελτίωσης του PERFORMANCE 22, σταδιακά σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Με αυτό το σύστημα, όλα τα τμήματα θα χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές σε όλες τις φάσεις της προπόνησης, ανάλογα με την ηλικία τους. Έτσι, για παράδειγμα, θα κάνουν ζέσταμα με έναν ενιαίο τρόπο, θα διδάσκονται με τον ίδιο τρόπο οι τεχνικές ταχύτητας, ευκινησίας κτλ., ενώ θα γίνεται και σταδιακή εισαγωγή στην ενδυνάμωση.

Συνεργασία με τον όμιλο ΙΑΣΩ

Μετά από την επιτυχημένη συνεργασία με το Κέντρο Φυσικοθεραπείας του Ομίλου ΙΑΣΩ κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού camp, όπου πραγματοποιήθηκαν εργομετρικές εξετάσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, ο σύλλογος συνεχίζει και επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Όμιλο. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας , όλοι οι αθλητές των ακαδημιών θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται το Κέντρο Φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση τυχόν τραυματισμών που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, θα συνεχιστεί η παρακολούθηση και αξιολόγηση των αθλητών όλων των ηλικιών από την ομάδα του Κέντρου στα πλαίσια επιπλέον εργομετρικών εξετάσεων μέσα στη χρονιά. Τα πλήρη προνόμια των αθλητών των ακαδημιών του συλλόγου, αλλά και των άμεσων συγγενών τους από τον Όμιλο ΙΑΣΩ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αθλητική Ψυχολογία

Ένας πολύ σημαντικός τομέας για το πρόγραμμα των ακαδημιών του συλλόγου είναι εκτός από τη σωματική και η νοητική ανάπτυξη και υγεία των αθλητών του. Για να υποστηρίξουν όσο καλύτερα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, οι ακαδημίες του συλλόγου δίνουν τη δυνατότητα μία φορά το μήνα να συμμετέχουν σε συζητήσεις για θέματα αθλητικής ψυχολογίας. Οι συναντήσεις αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητά τους, τον προσωπικό τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων, τις λεπτομέρειες που ρυθμίζουν τόσο την καθημερινή όσο και την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Ένα δωρεάν εισιτήριο διαρκείας

Με την εγγραφή κάθε παιδιού στις ακαδημίες, ο σύλλογος προσφέρει ένα εισιτήριο διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Για τους γεννηθέντες 2007 έως 2012: Ιατρική βεβαίωση, φωτοτυπία η αυθεντική (από καρδιολόγο ή παιδίατρο που να πιστοποιεί ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί).
  • Για τους γεννηθέντες 2000 έως 2006:
  • Ιατρική βεβαίωση, φωτοτυπία ή αυθεντική (από καρδιολόγο ή παιδίατρο που να πιστοποιεί ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί),
  • δυο (2) φωτογραφίες και
  • πιστοποιητικό γεννήσεως.

Ωράριο Γραμματείας Ακαδημιών (για πληροφορίες και εγγραφές):  
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00 -21.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 – 12.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106540088 Email: holargosbc@gmail.com