Τελευταια νεα
 1. ΧΟΛΑΡΓΟΣ – Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ│ 3/12,17:00
 2. AFTER CHRISTMAS BASKETBALL CAMP 2024 │ IMPROVE YOURSELF ON DEFENCE
 3. Ευχαριστήρια Ανακοίνωση
 4. Ελευθερία Μοσχάτου – Χολαργός 81-92
 5. ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ 100-58

ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Το Σάββατο, 21/10/2023, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Φυσιοθεραπευτηρίου, η ειδική εξέταση για την υγεία των ποδιών, το πελματογράφημα. Υπεύθυνος για την εξέταση αυτή είναι ο Φυσιοθεραπευτής του Συλλόγου μας, ο κος Καπόνης Βασίλης.

Το πελματογράφημα είναι μια απλή και ανώδυνη διαγνωστική εξέταση των πελμάτων του ανθρώπινου ποδιού με τη χρήση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας. Με το πελματογράφημα αποτυπώνεται ψηφιακά η μορφολογία του πέλματός μας στη στάση και στη βάδιση.

Ο πελματογράφος κατά κύριο λόγο μετράει τις πιέσεις που ασκούνται στο πέλμα από το υπερκείμενο βάρος του σώματος κατά τη στάση και τη βάδιση. Επίσης μετράει με ακρίβεια τον τύπο βάδισης, την κατανομή βάρους, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος κατά τη βάδιση και άλλες παραμέτρους.

Η ανάλυση των μετρήσεων γίνεται από τον υπολογιστή και η τελική αξιολόγηση από τον φυσικοθεραπευτή μας, ο οποίος εάν το κρίνει απαραίτητο θα σας συστήσει την κατασκευή και χρήση ειδικών ορθοτικών πελμάτων στο παπούτσι (πάτοι), τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημα σας.

Το κέρδος, κάνοντας ένα πελματογράφημα είναι:

 • Εξισορρόπηση των δυνάμεων στο σώμα σας ενώ περπατάτε.
 • Καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
 • Διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων.
 • Ελάττωση της μυϊκής κόπωσης και του πόνου.

Η συμμετοχή των αθλητών του Συλλόγου μας, που φροντίζει για την υγεία των αθλητών του, ήταν αξιόλογη καθώς η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί πλέον θεσμό και μπορεί να επαναληφθεί αν συνεχίσει να υπάρχει ζήτηση από όσους δεν πρόλαβαν να παραβρεθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

πελματογραφημα
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop